برداشتن رحم از طریق واژن
جراحی برداشتن رحم از طریق واژن در چه مواردی تجویز می گردد ؟ عوارض برداشتن رحم از طریق واژن چیست ؟ چه مراقبت هایی بعد از عمل برداشتن رحم از طریق واژن لازم است ؟ آیا شما هم پاسخ این سوالات را نمی دانید ؟ به شما توصیه می کنیم ادامه مطلب را مطالعه کنید . مهمترین عامل موثر در انجام هیسترکتومی واژینال تحرک رحم است و در صورتی که رحم آزادانه حرکت نداشته باشد، نباید انجام گیرد . انجام هیسترکتومی واژینال وقتی لیگامانها شل هستند راحت تر است .
ملاحظات قبل از عمل
بررسی لگن استخوانی قبل از عمل ضروری است . زاویه آرک پوبیس باید 90 درجه یا بیشتر باشد . فاصله بین دو توبروزیته بیشتر از 10 سانتی متر در اندازه گیری با مشت بسته است . اندازه و شکل لگن زن بر افز ایش وسعت حوزه عمل تاثیر دارد . در زمان انجام جراحی از باز کردن بیش از حد ران ها و ایجاد مناطق دردناک باید خودداری کرده و از پد های متعدد جهت آسایش بیمار استفاده کرد .
آماده سازی واژن
شستشوی واژن با بتادین یا کلر هگزیدین – الکل مناسب است . مثانه باید تخلیه شده و کانتر خارج شود . نیازی به تراشیدن یا چیدن موهای پوبیس نیست .
عمل هیسترکتومی واژینال به ترتیب زیر صورت می گیرد :
- بررسی مجدد تحرک رحم پس از بیهوشی
- گرفتن و بریدن دور تا دور سرویکس
- جدا کردن مخاط واژن از بافت زیرین
- ورود به کلدوساک خلفی . اگر مخاط واژن در سطح اشتباهی بریده شود هیسترکتومی به روش اکسترا پریتونئال انجام می شود .
- بستن لیگامان یوتروساکرال
- ورود به فضای وزیکوواژینال ، در صورت شناسایی راحت رفلکشن فضای وزیکوواژینال
- بستن لیگامان کاردینال
- بالا بردن مثانه و بستن شریان رحمی و آزاد کردن رحم
- بستن لیگامان رحمی تخمدانی و لیگامان گرد
- برداشتن تخمدان ها
- بررسی هموستاز، بستن صفاق و مخاط واژن و تخلیه مثانه
هیسترکتومی لاپاراسکوپیک
کنترااندیکاسیون های اصلی لاپاراسکوپی عبارتند از :
چسبندگی های شدید لگنی و یا شکمی در اثر جراحی های قبلی
رحم بیش از اندازه بزرگ
محدودیت دسترسی به عروق رحمی در اثر اندازه رحم
چاقی کنتراندیکاسیون هیسترکتومی لاپاراسکوپیک نیست . در بیماران با BMI بالا ، عوارض لاپاراتومی بالاتر است .
نتیجه گیری
هرگاه عروق از طریق لاپاراسکوپی کلامپ شوند ، هیسترکتومی لاپاراسکوپیک نامیده می شود و هر گاه هیچ قسمتی از پروسیجر از طریق واژینال انجام نشود هیسترکتومی لاپاراسکوپیک کامل نام گذاری می گردد .
همچنین نوع نخ مورد استفاده بسته به نظر متخصص زنان است . کاربرد بخیه پلی گلاکتین دیر جذب مصنوعی یا بخیه پلی گلیکولیک و سوزن آتروماتیک ارجح است .
در صورتی که مثانه آسیب ببیند ترمیم باید بلافاصله پس از تشخیص صورت گیرد و نباید تا پایان جراحی به تاخیر انداخته شود .
در صورت ورود به داخل رکتوم ، ترمیم با بخیه های قابل جذب در یک یا دو لایه انجام گرفته و لازم است شستشوی فراوان صورت گیرد .
علت ایجاد خونریزی ، ناتوانی در بستن دقیق عروق بزرگ یا خونریزی از کاف واژن یا جدا شدن از بخیه های قبلی، یا کنده شدن بافت ، قبل از کلامپ کردن است . استفاده از گره های چهار گوش و همچنین تکنیک های مناسب گره زدن از اکثر موارد خونریزی جلوگیری می کند .
بعد از هیسترکتومی واژینال بدون عارضه نیازی به درناژ نیست و نباید درناژ بیش از 24 ساعت انجام شود . در صورت عدم تحمل درد یا اضطراب بیمار قرار دادن یک کانتر فولی 16 اینچ ضروری است . در 24 ساعت اول بعد از عمل رژیم مایعات و بعد از آن یک رژیم معمولی مناسب است .
در صورتی که متخصص زنانی که انتخاب می کنید در زمینه لاپاراسکوپی تخصص بالایی داشته باشد نتایج برای شما بدون عوارض می باشد .
با تشکر مدیریت سایت دکتر اعظم السادات مهدوی