تشخیص بارداری
چگونگی تشخیص حاملگی بر اساس چهار عامل و نشانه مقدور می شود که ذیلا به آنها اشاره می نمائیم .
- مادر خودش نشانه هایی را ارائه می دهد که ادعای وی بر حاملگی است.
- نشانه های حاملگی به طریقه معاینات پزشکی محرز می شود .
- آزمایش ادرار انجام می گیرد .
- با شیوه اولتراسیون حاملگی مشخص می شود .
نشانه های بارداری
نشانه هایی که مادر آنها را دلیل حاملگی می شمارد به شرح ذیل می باشد :
- تاخیر در رویت ماهانه
ندیدن عادت ماهانه نخستین و شاخص ترین نشانه وقوع حاملگی است . اما هر تاخیر در رویت عادت ماهانه را نبایستی دلیل حاملگی دانست . زیرا تاخیر در وقوع عادت ماهانه ، دلایل فیزیکی و روانی و حتی اوضاع زندگی دارد . اما با تمام این اوصاف اگر خللی در وقوع منظم عادت ماهانه رخ می دهد ، باید بدون اینکه اضطرابی به خرج داده شود ، چند روزی منتظر مانده و سپس در صورت نبودن نشانه های عادت ماهانه به پزشک متخصص زنان مراجعه کرد . البته این نکته نیز شایان ذکر است که گاهی زنان با وجود حامله بودنشان ، لکه های خونی را در زمان عادت ماهانه مشاهده می نمایند . در هر صورت اگر خللی در عادت ماهانه پدید بیاید باید به پزشک مراجعه کرد تا از وقوع آبستنی و یا سایر مشکلات و بیماری ها مطمئن گشت .
- وقوع حالت بی اشتهایی و یا برخلاف آن پراشتهایی
گاها دیده شده است که زنان آبستن از همن ماههای نخست حالت روانی به خصوصی را نسبت به غذا و تغذیه خودشان نشان می دهند و واکنشهای غیرطبیعی دارند . برخی از زنان نسبت به تعدادی از غذاها بی اشتها گشته و از دیدن و چشیدن آنها ناراحت شده و حالت تهوع به آنها عارض می شود و گاهی نیز برخلاف چنان حالتی نسبت به یک غذایی پراشتها می شوند و شدیدا دلشان می خواهد که چنان غذا یا میوه ای را میل کنند .
- تهوع صبحگاهی و افزایش بزاق دهان
چنین نشانه هایی نیز خود از علائم وقوع آبستنی است .
- نیاز به رفع ادرار پیوسته
به خاطر اینکه جنین در رحم رشد می یابد فشار متوسطی بر روی مثانه وارد می آورد . از این رو فرد آبستن نیاز متداولی را نسبت به رفع ادرار می بیند .
مطالب مرتبط با این مقاله :
زایمان سزارین