شماره تماس

۰۲۱ - ۲۲۷۴۲۲۶۳

نشانی

ایران - تهران - خ ولیعصر سه راه زعفرانیه - ساختمان پزشکان زعفرانیه - طبقه ۲ - واحد ۱۰

دکتر اعظم السادات مهدوی / بارداری / سوالات رایج کرونا در بارداری
۵ دقیقه
سوالات رایج کرونا در بارداری

سوالات رایج کرونا در بارداری

آنچه می خوانید...

خانم های بارداردر این روزها به دلیل بروز بیماری کرونا سوالات متعددی دارند و این سبب شد تا خانم دکتر اعظم السادات مهدوی به برخی از سوالات رایج کرونا در دوران بارداری و علائم آن پرداخته و پاسخ دهند. آیا میزان ابتلا به بیماری هایی مانند کرونا و سایر ویروس و بیماری ها در خانم های باردار از سایر افراد بیش تر است؟ آیا ممکن است ویروس کرونا سبب مرگ و میر شود؟ به منظور پاسخ به این سوال هنوز مطلب علمی منتشر نشده است. خانم های باردار تغییراتی را دراین دوران با آن رو به رو هستند.

آیا ابتلا به کرونا در خانم های باردار بیش تر است؟

تا کنون برای این پرسش مقاله علمی منتشر نشده است.

بنابراین بدنشان به انواع ویروس ها حساس می شود. به همین منظور ممکن است عوارضی مانند بیماری های شدید و یا حتی مرگ و میر به دلیل ابتلا به بیماری های ویروسی مانند آنفولانزا و خانواده کرونا (سارس و مرس) را در بین خانم های باردار بیشتر مشاهده کرد.

خانم های باردار باید از بیشتر از سایرین اقدامات پیشگیرانه انجام دهند. اقداماتی که این روز ها بیشتر توصیه می شود مانند شستن مرتب دست ها، عدم تماس و ارتباط با افرادی که به علائم بیماری مبتلا از مهمترین آن ها هستند.

بیش تر بخوانید : لاپاراسکوپی اندومتریوز

آیا ویروس کرونا باعث ایجاد عوارض در خانم های باردار می شود؟

مطالعات دقیقی در این خصوص هنوز انجام نشده است . اما در بیماری های عفونی قبلی مانند ویروس کرونا (سارس و مرس) سقط جنین و مرده زایی دیده شده است که بهتر است درصورت مشاهده علائم بیماری کرونا (تب، سرفه خشک و بدن درد) در سه ماهه اول بارداری به متخصص زنان و زایمان و یا اورژانس مراجعه شود.

آیا امکان آلوده شدن پرسنل بهداشت و درمان که باردار هستند، وجود دارد؟

پرسنل بهداشت و درمان در هر شرایطی طبق دستورالعمل اقدامات لازم را انجام داده و دنبال می کنند. اطلاعات مورد نیاز در خصوص ابتلا به بیماری کرونا در دوران بارداری در دست نیست ولی این افراد از تماس مستقیم با افراد آلوده باید خودداری کنند.

آیا در صورت ابتلای مادر به ویروس کرونا، جنین نیز به این ویروس مبتلا می شود؟

به دلیل خاص بودن روش انتقال بیماری یعنی از طریق  تماس با قطرات عطسه و سرفه افراد مبتلا امکان انتقال بیماری وجود ندارد. همچنین دیده شده است که مادرانی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند، نوزادان سالمی را به دنیا آورده اند. همچنین در مایع آمونیاک و شیر مادر این ویروس دیده نشده است.

آیا نوزادان به دنیا آمده از مادران مبتلا به کرونا، ممکن است عوارضی را در نوزادی داشته باشند؟

در مشاهداتی که در مدت ابتلا به بیماری های مشابه کرونا انجام شده است، عوارضی مانند زایمان زودرس تنها عارضه مشاهده شده در زنان باردار بوده است. البته نمی توان به طور قطع این علت بروز این عارضه را زایمان زود رس دانست. در نوزادانی که با زایمان زودرس به دنیا آمده اند، عارضه خاصی مشاهده نشده است.

به دلیل کم بودن اطلاعات در خصوص بیماری کرونا و زنان باردار، بر اساس یافته های گذشته و بیماری های ویروسی مشابه نظراتی را می توان بیان کرد.

برخی از نظرات این است که خانم هایی که در دوران بارداری به این ویروس ها (آنفولانزا، سارس، مرس و کرونا) مبتلا می شوند، عوارضی مانند زایمان زود رس و یا کم وزنی نوزاد را خواهند داشت.

بیش تر بخوانید : لاپاراسکوپی رحم

آیا عوارض و مشکلاتی در طول رشد جنین و نوزاد به دلیل ابتلای مادر به ویروس کرونا مشاهده شده است؟ آیا نوزاد به مراقبت های خاصی نیاز دارد؟

به دلیل مطالعات محدود نمی توان پاسخ قطعی به این سوال داد. با این حال با توجه به سوالات قبلی، به دلیل کم وزنی نوزاد و یا زایمان زود رس در مادران مبتلا به ویروس کرونا، نوزاد به مراقبت های بیشتری نیاز دارند.

آیا امکان انتقال ویروس کرونا از طریق شیردهی وجود دارد؟

همانطور که بیان شد، انتقال ویروس کرونا صرفا از طریق عطسه و سرفه امکان پذیر است. پس در صورت عطسه و یا سرفه کردن مادر، نوزاد به این بیماری مبتلا می شود.

طی مطالعات انجام شده بر روی دو ویروس مرس و سارس نیز مشاهده شده است که ویروس از طریق شیردهی منتقل نمی شود. زیرا آنتی ویروس این بیماری در شیر وجود دارد.

همچنین اطلاعات دقیق از نحوه انتقال ویروس کرونا وجود ندارد. با این حال با توجه به بررسی های انجام شده، این ویروس همانند سایر بیماری های ویروسی از طریق دهان و بینی و تماس با ترشحات عطسه و سرفه فرد آلوده انتقال پیدا می کند.

چه اقداماتی در زمان شیردهی مادر مبتلا به کرونا به نوزاد باید انجام شود؟

به دلیل مفید بودن شیر مادر به منظور حفاظت بیشتر نوزاد دراین دوران، باید شیردهی انجام شود. فقط تعداد معدودی از بیماری ها هستند که منع شیردهی دارند و کرونا در بین این بیماری ها قرار ندارد.

بعد از زایمان مادر در صورتی که به بیماری هایی نظیر آنفولانزا مبتلا باشد، با رعایت نکان بهداشتی به راحتی می تواند به نوزاد شیر بدهد.

برخی از اقدامات مفید به منظور شیردهی :

  • شستن کامل دست ها قبل از شیردهی
  • زدن ماسک در زمان شیردهی توصیه می شود.
  • در صورت تغذیه نوزاد با شیشه و قبل از آن که پمپ کردن شیر از سینه را آغاز نمایید، تمامی وسایل و دست ها به طور کامل شستشو داده شود.
  • بهتر است بعد از تهیه شیر، بهتر است شیردهی توسط فرد دیگری که سالم است انجام شود.
  • استریل کردن تمامی وسایل بعدد از اتمام شیردهی بسیار مهم است.

سخن آخر

با رعایت نکات بهداشتی و درمانی از بروز این بیماری پیشگیری نمایید.

عکس دکتر مهدوی1

دکتر اعظم السادات مهدوی

متخصص زنان، زایمان و نازایی ، جراح زیبایی زنان درسابقه كاري ايشان خدماتي مانند مدرس مركز اندومتريوز ابن سينا براي آموزش جراحي لاپاراسكوپي اندومتريوز ومسئول آموزش لاپاراسكوپي دربيمارستان ميلاد تهران ديده مي شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *