علت پریود نشدن طولانی
باید پذیرفت که هر زنی می بایست بر طبق سیستم ارگانیکی خود ماهانه عادت می بیند و اگر زمان موعود عادت ماهانه از جانب زنی مشاهده نشد ، ابتدا مشکوک به آبستنی خود شود . زیرا آبستنی خود باعث اختتام دوره قاعدگی می شود .
علت های پریود نشدن طولانی چیست ؟
- کورتاژ یا سقط جنین
به دلایل مختلفی زنانی که تحت عمل جراحی کورتاژ و یا به عبارتی سقط جنین قرار می گیرند ، احتمال زیاد دارد که زمان عادت ماهانه اش بر هم زده شود و یا تا مدتی دوران قاعدگی خویش را مشاهده نکند . مخصوصا زنانی که بیش از چند بار دست به عمل کورتاژ بزنند ، احتمال زیاد دارد که دوره قاعدگی آنها نقصان یافته و دیده نشود .
- شرایط نامساعد زندگی
تا آنجائیکه تحقیقات انجام گرفته ، مشخص و محرز ساخته است ، جنگ یکی از عواملی است که باعث می گردد سیستم یکنواخت دوران قاعدگی زنان برهم بخورد و زن در زمان موعد حالت رگل مشاهده نکند که این عمل به سیستم روانی و عصبی فرد مربوط می شود که بحث آن مفصل است . البته کم غذایی ، فقر و محرومیت و زندگی سخت و پرمشقت نیز از دیگر عوامل موثر محسوب می شوند .
- وضعیت عصبی
ناراحتیهای روانی ، آشفتگی ها ، فشارهای عصبی و استرس های روحی پیوسته ، ناامیدی ها و یاس ها و اندوه ، هیجانات بیش از حد نیز از عوامل موثر در پدید نیامدن دوران قاعدگی در زنان محسوب می گردد.
- بیماری های سخت
بیماری های شدید و مهم یکی از عوامل پدیدار نشدن دوران قاعدگی و رگل است .
- تصادفات و حوادث
مخصوصا زنانی که دچار حوادث رانندگی شده اند ، دیده شده است که آنها بر حسب تاثیرات عصبی و روانی از رویت دوران قاعدگی معذور مانده اند .
- عدم وجود تغذیه مناسب
رژیم غذایی ، بی اشتهایی ، ضعف جسمانی نیز از دیگر عوامل مشاهده نشدن دوران قاعدگی هستند .
- عوامل هورمونی
این نوع عامل یکی از شایع ترین دلایل عدم امکان مشاهده دوره قاعدگی در زنان است . اگر در سیستم هورمونی که می بایست زمینه را برای تحول سیستم ارگانیکی زن فراهم آورد ، خللی پدید آید و یا خود هورمون که باعث بروز دوران قاعدگی است ، مشکلی پدید آید و یا بی نظمی در جهاز ترشح ماده هورمونی بروز نماید ، زمینه را برای پایان یافتن دوره قاعدگی فراهم می آورد .
- دوره بعد از زایمان
به طور طبیعی زنانی که تازه از دوران حاملگی فارغ گشته اند ، دچار عادت ماهانه نمی شوند.
- زنان شیرده
این حقیقت وجود دارد که زنان شیرده تا هنگام شیردهی دچار عادت ماهانه نمی شوند و این حادثه حتی باعث می شود که زنان بدون مصرف داروهای ضد حاملگی و یا استفاده از شیوه های جلوگیری از آبستنی ، خودشان را از آبستنی مصون بدانند . یعنی بواسطه عادت ماهانه دیواره های رحم که غشایی از خون آلوده را به بیرون می ریزند ، خودشان را برای تحویل گرفتن اسپرم مرد مهیا می سازند . در صورتی که زنی قاعده نشود ، چنین امری محقق نشده و امکان حاملگی نیز پدید نمی آید . اما این موضوع را باید پذیرفت که نسبت چنین ریسکی در میان زنان متفاوت است . زیرا هر زنی نمی تواند دارای چنین شرایطی باشد و چه بسا زنانی حتی در دوران شیردهی نیز باردار می شوند . لذا امر مذکور حکم قطعی نمی تواند تلقی گردد و بر همگان صدق نمی نماید .
مطالب مرتبط با این مقاله :