فیبروم رحم
فیبروم رحم شایع ترین تومور در لگن زنان است که به آن تومورخوش خیم عضله ی صاف رحم هم گفته می شود. فیبروم رحم در حدود نیمی از زنان در بازه سنی ۲۵ ت ۴۰ سال دیده می شود. فیروم ها بسته به محل ایجاد آن ها در رحم به ۳ دسته اینترامورال ( داخل عضله رحم)، ساب سروزال ( به صورت توده ی برجسته ای خارج رحم) و زیر مخاطی ( داخل حفره رحم) تقسیم می شوند.
علائم فیبروم رحم
ممکن است که فیبروم رحم در بدن برخی از زنان هیچ علامت خاصی نداشته و به صورت اتفاقی در هنگام سونوگرافی تشخیص داده شود. ولی از علائم این بیماری می توان به دردهای لگنی ، افزایش خونریزی های قاعدگی ، درد شدید زمان قاعدگی و تکرر ادرار ( به علت فشار روی مثانه) و نازایی اشاره نمود. البته فیبروم رحم همیشه علت نازایی نبوده و تنها در ۱۰% مواقع ، فیبروم های بزرگ زیر مخاطی ممکن است که نازایی ایجاد نماید. اگر فیبروم ها خیلی زیاد باشند یا اندازه آن ها خیلی بزرگ باشد بطوری که بتواند بیشتر فضای رحم را اشغال کند باعث سقط جنین یا زایمان زودرس شود.
درمان فیبروم های رحم
اکثر فیبروم های رحم در اندازه های کوچک بدون علامت هستند. در صورت کشف اتفاقی آن ها درمان خاصی لازم نیست و کافی است که بیمار هر ۳ یا ۶ ماه یک بار جهت کنترل سایز فیبروم ها به پزشک مراجعه نماید. در فیبروم های بزرگ که دارای علائم هستند ، درمان قطعی فیبروم جراحی برداشت فیبروم است که به آن میو مکتومی گفته می شود.
آیا خانمی که فیبروم رحمی دارد ، می تواند حامله شود؟
جواب این سوال مثبت است. با توجه به تعداد ، اندازه و محل فیبروم های رحم امکان بارداری وجود دارد. اگر تعداد فیبروم رحم بسیار زیاد باشد که اندازه رحم از حالت نرمال خود خارج شده باشد و یا اندازه فیبروم ها بالای ۶ الی ۷ سانتیمتر باشد که جز فیبروم های بزرگ است ، بهتر است که قبل از بارداری بیمار اقدام به جراحی و درمان فیبروم های رحمی نماید و سپس بعد از طی شدن مدت نقاهت با فاصله زمانی مشخص اقدام به بارداری نماید.
صحبت های دکتر مهدوی در رابطه با قیبروم رحم
با تشکر مدیریت سایت دکتر اعظم السادات مهدوی ، جراح و متخصص زنان و زایمان