نقش تغذیه در درمان ناباروری
آیا تغذیه در درمان ناباروری تاثیر گذار است ؟ برای درمان نازایی چه بخوریم ؟ عوامل موثر بر نازایی چه مواردی هستند ؟ چه مواد غذایی می توانند زمینه ساز نازایی در افراد شوند ؟ سوالاتی از این قبیل تنها بخشی از صحبت های مراجعینی که به نازایی مبتلا هستند می باشد ، ما در ادامه این مطلب به بررسی نقش تغذیه در درمان نازایی می پردازیم، اگر شما هم برای بارداری تلاش می کنید و هنوز موفق نشده اید توصیه می کنیم ادامه مطلب را مطالعه کنید .
تغذیه در درمان ناباروری
باید گفت تغذیه از دوران جنینی، زمینه ساز بروز بسیاری از بیماری های شایع که می تواند سبب ناباروری در فرد شوند را فراهم می کند . یکی از شایع ترین و اثبات شده این بیماری ها،سندرم تخمدان پلی کیستیک است که از دلایل شایع ناباروری در بین خانم ها می باشد .
متاسفانه زمینه بروز این مشکل از دوران جنینی و حتی دوران پیش از بلوغ می باشد . بروز این سندرم بیشتر بسته به عوامل تغذیه ای که در دوران بارداری و شیر دهی مادر داشته است ، می باشد .
معمولا چاقی هایی که در سن بلوغ ، در دختران و پسران به وجود می آید، می تواند در کاهش شانس باروری تاثیر گذار باشد . در نتیجه می توان گفت عوامل تغذیه ای ازجمله ، نوع تغذیه، ترکیب تغذیه، نحوه تهیه غذا، زمان بندی دریافت غذا به صورت مزمن همگی بر قدرت باروری می تواند تاثیر بگذارد .
ویتامین های مورد نیاز برای باروری سالم
ما به شما توصیه می کنیم برای افزایش احتمال باروری بهتر است تا تمام مواد مغذی به مقدار کافی مصرف شوند . از جمله این مواد مغذی شامل :
از بین تمام مواد مغذی که می تواند در باروری تاثیر داشته باشد ، ماده روی است . این ماده برای فعالیت صحیح سیستم آنزیمی بدن لازم است ، برخی از این سیستم های آنزیمی در باروری زن و مرد تاثیر گذار است .
طبق بررسی هایی که از املاح موجود در موی افراد مبتلا به ناباروری شده است ، این موضوع تثبیت شد که بیشتر این افراد دچار کمبود روی هستند و رژیم غذایی که دارند نمی تواند این کمبود را جبران کند . عواملی همچون استرس ، آلودگی هوا ؛ مصرف الکل ،سیگار و.. همگی می تواند موجب تخلیه روی از بدن شوند .
اسید های چرب ضروری
این اسید های چرب که در برخی از روغن های گیاهی ، مغز ها و دانه ها موجود هستند بیشتر برای حفظ تعادل هورمونی نیاز می باشد .لازم به ذکر است که اسید های چرب در تقویت جنسی افراد موثر هستند .
کمبود ویتامین E
کافی نبودن مقدار ویتامین E می تواند یکی از دلایل عقیمی در فرد شود ، زیرا کمبود ویتامین E سبب تخریب بافت های تولید مثلی می شوند ، زیرا ویتامین E ،اکسیژن لازم را برای اندام های تناسلی تامین می کند در نتیجه سبب استقامت جنسی افراد می شود . بیشتر ویتامین E در مغز ها، حبوبات ، غلات سبوس دار و… یافت می شود .
ویتامین A
ویتامین A جز ویتامین های محلول در چربی است که در تولید مثل نقش اساسی دارد . شما می توانید با مصرف کاهو ، اسفناج ، کلم ، فلفل قرمز ، و.. کمبود این ویتامین را جبران کنید .
این ویتامین ها تنها بخشی از مواد مورد نیاز بدن برای باروری بود که ذکر کردیم، در هر حال اگر یکسال است که برای بارداری تلاش می کنید و موفق به بارداری نشده اید، بهتر است هر چه سریعتر با یک متخصص زنان که در زمینه درمان ناباروری از تجربه بالایی برخوردار است مشورت کنید .
با تشکر مدیریت سایت دکتر اعظم السادات مهدوی ، جراح و متخصص زنان و زایمان