شماره تماس

۰۲۱ - ۲۲۷۴۲۲۶۳

نشانی

ایران - تهران - خ ولیعصر سه راه زعفرانیه - ساختمان پزشکان زعفرانیه - طبقه ۲ - واحد ۱۰

علل شکست IVF

علل شکست IVF

شکست در فرایند تلقیح مصنوعی (IVF) ممکن است برای بسیاری از زوج‌ها که به امید باروری و بارداری با استفاده از این روش هستند، ناامیدی و نگرانی را به همراه داشته باشد. در حقیقت، علل شکست IVF می‌تواند متنوع و چندگانه باشد و به عوامل مختلفی از جمله مشکلاتی در زن و یا مرد باشد که به خود فرآیند IVf مربوط می شود.

علل شکست روش آی وی اف (IVF)

یکی از علل شایع شکست IVF، مربوط به مشکلات زنان است. مشکلات در ساختار رحم، لوله‌های فالوپی و تخمدان‌ها می‌تواند تأثیر بسیاری در باروری و موفقیت IVF داشته باشد. برخی از مشکلات زنان شامل عدم تخمک‌گذاری منظم، کیست‌های تخمدانی، اختلالات هورمونی، ضخامت رحم نامناسب و عدم تعادل سایتوکاین‌ها در رحم می‌باشند.

همچنین، بروز مشکلاتی در مردان می‌توانند یکی از عوامل شکست IVF باشد. کاهش تعداد و کیفیت اسپرم‌ها، اختلالات در حرکت اسپرم‌ها، اختلالات در تولید هورمون‌های مردانه و عدم عملکرد صحیح غده‌های تولید اسپرم از جمله عللی هستند که می‌تواند باعث شکست IVF شود.

علاوه بر مشکلات زنان و مردان، عوامل مربوط به فرآیند IVF نیز ممکن است در شکست آن نقش داشته باشند. مشکلات در فرآیند تخمک‌گیری، کشت و رشد جنین در آزمایشگاه، انتقال ناموفق جنین به رحم و ناتوانی جنین در باروری موفق نیز می‌تواند علل شکست IVF باشند.

همچنین، عواملی مانند سن زن و مرد، ژنتیک، سابقه بارداری قبلی ناموفق، استرس، سبک زندگی نامناسب و عوامل محیطی نیز می‌تواند در شکست IVF تأثیرگذار باشد.

در هر صورت، مشاوره با پزشک متخصص و تیم درمانی IVF، بررسی دقیق و تشخیص صحیح علل شکست IVF و انتخاب راهکارهای مناسب می‌تواند به زوج‌ها در رسیدن به باروری و موفقیت IVF کمک کند.

 

علل شکست IVFچیست؟  متاسفانه خیلی از زوجین  که نابارور هستند  این سوال را از  دکتر  اعظم السادات مهدوی بهترین متخصص لاپاراسکوپی در تهرانبHK   می پرسند ، به همین دلیل در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم . گاهی دیده می شود که زوجین چنیدن بار از  IVF استفاده می کنند اما  موفق به بارداری نمی شوند.

روش IVFچیست؟

درمان ناباروری به روش ivf یا لقاح خارج رحمی (لقاح آزمایشگاهی ) یکی دیگر از روش های درمان ناباروری است  که به صورت مصنوعی، اتفاقی که بین طور طبیعی برای بارداری باید در بدن فرد انجام شود، توسط متخصصین در آزمایشگاه انجام می شود.

روش کار در IVF

در طی روش درمان ناباروری با IVF اسپرم را به داخل تخمک تزریق می کنند، لازم است تا با کمک تجویز برخی از دارو ها تخمک ها و فولیکول ها شروع به رشد کنند و تخمک مورد نظر دریافت شود، سپس  اسپرم را به داخل تخمک تزریق می کنند .  که بعد از ۲ الی ۵ روز این تخمک تبدیل به جنین می شود و بعد از آن به بدن تزریق می شود  . در صورتی که مشکل نازایی از زن باشد تخمک ها در مجاورت اسپرمی که قبلا از مرد گرفته شده قرار می گیرد و به آزمایشگاه ارسال می شود. تمام این مراحل در روش درمان ناباروری با IVF انجام می شود که گاه با موفقیت و گاه با شکست مواجه می شود .

عدم موفقیت در IVF

در هر سیکل IVF متخصصین زنان تنها مجاز به تزریق یک الی، دو جنین می باشند، ممکن است بارها و بارها این روند تکرار شود اما بیمار نتیجه ای نگیرد . دکتر اعظم السادات مهدوی بیان می کنند که انجام IVF در بهترین مراکز دنیا  هم با درصد موفقیت ۴۰ تا ۵۰ درصد احتمال بارداری انجام می شود .

گاهی ممکن است بیمار بعد از  چنیدن بار استفاده از IVF  به نتیجه برسد  که در این موارد هم لازم به بررسی های خاصی است. بهتر است زوجین نا امید شوند و  برای درمان ناباروری خود صبورانه تلاش کنند .

عدم موفقیت در IVF

دیده شده است که گاهی، یک جنین با تقسیمات خوب، کیفیت بالا  انتقال داده شود و متخصص زنان  گزارش دهد که  وضعیت مخاط رحمی  کاملا طبیعی است ، اما بارداری صورت نگیرد . در این موارد لازم است تا بررسی های بیشتری بر ایمونولوژی بارداری و بروز ژن های  مربوط به لانه گزینی  در حاملگی  انجام شود .امروزه تحقیقات بسیار زیادی در این رابطه صورت گرفته است .

در حقیقت حاملگی یک پیوند است و باید از نظر ایمونولوژیک یعنی تطابق مادر با آنتی ژن های پدر بررسی شود . در نتیجه یک سری بررسی ها  وجود دارد  که  بعد از عدم موفقیت در IVF  لازم است توسط متخصص زنان مورد بررسی قرار گیرد . تا متناسب با علت  بهترین روش درمان انتخاب شود .

دکتر اعظم السادات مهدوی

متخصص زنان، زایمان و نازایی | جراح زیبایی زنان | دارای فلوشیپ لاپاراسکوپی و IVF | مدرس مرکز اندومتریوز ابن‌سینا در آموزش جراحی لاپاراسکوپی اندومتریوز | مسئول آموزش لاپاراسکوپی بیمارستان میلاد تهران | شماره نظام پزشکی: ۳۳۹۹۰

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *